VVD Koggenland slaat eerste paal Brede School Avenhorn/De Goorn

geplaatst in: Nieuws | 0

Maandagavond heeft VVD Koggenland ingestemd met het investeringskrediet van €13.000.000 voor o.a. de bouw van een nieuwe bijna energie neutrale Brede School voor Avenhorn/De Goorn.

De fractie van de Koggenlandse VVD heeft zich als eerste sterk gemaakt voor de realisatie van het schoolgebouw op de locatie Buitenroede en is dan ook verheugd dat alle fracties deze locatie ondertussen hebben omarmd.

De VVD ziet vele mooie kansen om een toekomstbestendig schoolgebouw te realiseren, waarbij de raadsleden wel kritisch zullen kijken naar verkeersveiligheid maar ook onderzoek zien naar kansen met restwarmte vanaf Bakkerij Pater.

VVD Wethouder Caroline van de Pol: “VVD Koggenland heeft door jarenlang een solide financieel beleid te voeren het mogelijk gemaakt om dit grote bedrag in één keer op te kunnen hoesten vanuit de algemene reserve. Die pot blijft nog groot genoeg voor de toekomst, en door deze constructie drukt deze investering de komende 40 jaar niet op de begroting. Hoe geweldig is dat voor dat voor de Inwoners van Koggenland!”

Ook heeft fractievoorzitter Jeroen Schilder maandag alvast een ‘schot voor de boeg’ genomen voor wat betreft de vrijkomende locatie van de Jozefschool in De Goorn. ‘Wij zien een mooie kans voor zorg gerelateerde woningbouw op deze plek, dichtbij alle voorzieningen in Avenhorn/ De Goorn”

Laat die Brede School in Avenhorn / De Goorn nu maar snel komen. Gewoon Doen!