VVD maakt Glasvezel mogelijk in Koggenland

geplaatst in: Nieuws | 0

Van onze speciale verslaggever;
Vandaag een interview met Caroline van de Pol, VVD Wethouder in Koggenland.

Vraag: Waarom glasvezel ?

Caroline: Het gebruik van internet is de afgelopen jaren enorm gegroeid. En het zal alleen maar toenemen. Kijk eens naar de laatste 10 jaar, veel ontwikkelingen: We kijken anders tv, gamen, zorg op afstand, thuiswerken, etc.

Deze toepassingen vragen om een betrouwbare en snelle internetverbinding. Glasvezel is hiervoor de oplossing. Maar kijk ook eens naar de komende 10 jaar. We kunnen ons er geen voorstelling van maken wat er allemaal gaat gebeuren. De technologie staat voor niets.

Vraag: Voor wie is glasvezel ?

Caroline: Ik ga voor razendsnel en stabiel internet voor al onze inwoners en bedrijven. Ik heb, namens Koggenland, een overeenkomst met een netwerkbeheerder ondertekend die heel Koggenland van glasvezel kan voorzien. Dit bedrijf zal de komende maanden campagne voeren om dit mogelijk te maken. Er komen informatieavonden waarvoor onze inwoners en ondernemers uitgenodigd zullen worden. Ik zeg wel eens: het moet er komen voor de laatste boerderij aan het einde van een doodlopende weg. Ik wil ook dat alle bedrijven, scholen en verzorgingshuizen worden aangesloten, zodat ook onze agrariërs, ondernemers en ouderen kunnen profiteren van de mogelijkheden die glasvezel biedt.

Vraag: Wat gaat het kosten ?

Caroline: De aansluitkosten zijn 0 (nul) Euro. De maandelijkse kosten voor razendsnel internet, televisie en telefoon zijn marktconform. Er komt een informatiekrant, een informatiefilmpje en informatie avonden waar alle vragen die te maken hebben met de techniek, met de aanbieders van programma’s en met de abonnementskosten worden beantwoord. Maar we moeten er wel met zijn allen voor gaan, want met de aanleg wordt pas gestart wanneer 40% van onze woningen en bedrijven meedoen.

Vraag: Waarom heb jij hier zo hard aan gewerkt ?

Caroline: Die vraag is eenvoudig te beantwoorden. Het was een speerpunt van de Koggenlandse VVD. Iedereen meent dat het platteland ‘vitaal’ moet blijven of worden en dus wordt er gepleit voor woningbouw en wegen. Daar is de Koggenlandse VVD ook een groot voorstander van, maar ik meen dat onze dorpen op alle fronten aantrekkelijk moeten zijn om te wonen, dus met sportvoorzieningen, winkels in de nabijheid, scholen, sociale ontmoetingsplekken én snel internet. Een voorwaarde voor een vitaal platteland, gericht op de toekomst.