Speerpunt VVD: glasvezel voor alle Koggenlanders

geplaatst in: Nieuws | 0

Anno 2018 is het beschikken over snel internet een basisbehoefte voor inwoners en bedrijven. Daarom heeft VVD Koggenland ‘snel internet’ een van de speerpunten van het verkiezingsprogramma gemaakt.

De verantwoordelijke wethouder Van de Pol (VVD) op dit dossier heeft in het najaar van 2017 de overeenkomst met E-fiber getekend: indien 40% van de huishoudens en bedrijven een abonnement zou afnemen, wordt glasvezel gratis aangelegd. Zowel in de dorpen als in het buitengebied. In het voorjaar van 2018 is de vraagbundeling gestart en nu, ruim een half jaar later is er groen licht. De oranje glasvezelkabel gaat vanaf medio december de grond in.

VVD-wethouder Caroline van de Pol: “Ik ben hartstikke blij dat al het werk nu zijn vruchten afwerpt. Snel internet is een basisbehoefte aan het worden. Dat moet toegankelijk en betaalbaar zijn voor al onze inwoners. Ik ben ontzettend trots op allen die aan dit project hebben meegewerkt.”

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is de Koggenlandse VVD de grootste partij geworden. En u ziet het: we handelen daadkrachtig en resultaatgericht.
Wij vroegen u ‘kies voor doen’, u koos voor ons, en wij ‘doen’. Op naar de uitvoering van de volgende verkiezingsbelofte!