Jan Franx nieuwe burgemeester Koggenland

geplaatst in: Nieuws | 0

Per 8 april treedt de heer Jan Franx aan als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. De commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft de heer Franx maandagavond 1 april benoemd. De heer Franx kent het Westfriese goed, hij is getrouwd in De Goorn, woont in Enkhuizen en is daar ook tien jaar wethouder geweest. Momenteel is hij wethouder van de gemeente Gooise Meren.

Samen Koggenland verder vorm geven

Waarnemend burgemeester Franx: “Ik voel me bijzonder vereerd dat ik benoemd ben als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. Ik heb enorm veel zin om dit mooie ambt te vervullen en samen met inwoners, ondernemers, raad, college en medewerkers alle dorpen, kernen en buurten van Koggenland verder vorm te geven. Ik ken de gemeente goed: mijn vrouw komt uit De Goorn en mijn schoonmoeder heeft hier tot haar 91e gewoond. Mijn vrouw en ik zijn destijds ook in De Goorn getrouwd. Ik kijk terug op een mooie tijd als wethouder in Gooise Meren en daarvoor als wethouder in Enkhuizen. Ik mocht de afgelopen vier jaar samen met mijn collega’s in het college de nieuwe gemeente Gooise Meren op koers brengen. Ik ben blij en trots om nu in Koggenland aan de slag te gaan.”

Vaste burgemeester

De vacature voor een vaste kroonbenoemde burgemeester is voortijdig stopgezet. Het is nog niet bekend wanneer deze procedure opnieuw start. De huidige burgemeester Rob Posthumus is per 1 april 2019 gestopt, vanwege het bereiken van de 70-jarige leeftijd. De waarneming wordt tot 8 april vervuld door wethouder Bijman.