Koggenland moet ruimhartig zijn bij openstelling Horeca per 1 juni

geplaatst in: Nieuws | 0

Als het aan de lokale VVD ligt moet de gemeente Koggenland zo ruimhartig mogelijk omgaan met de herstart van de horeca in de gemeente. Horeca-ondernemers moeten de volledige steun krijgen vanuit de gemeente om hun zaak zo goed mogelijk te kunnen exploiteren in de komende maanden. Het tijdelijk afwijken van bestaand beleid, de vergunning of de APV moet mogelijk zijn. “De inwoners van Koggenland willen de deur uit, leuke dingen doen, een dinertje of een borrel halen. De horeca wil zijn goede gastheerschap weer tonen. Wanneer een horeca ondernemer dan een extra tafeltje kwijt kan op een aangrenzende stoep, of groots wil uitpakken met een draaimolen op een grasveldje dan moeten wij dat als gemeente omarmen en tijdelijk toestaan. Mits de RIVM richtlijnen opgevolgd worden uiteraard” aldus Bart Krijnen namens de liberalen.

De horeca in Koggenland wil niets liever dan volle bak knallen om te doen waar ze goed in zijn, Koggenlanders een zo fijn mogelijke middag/avond bieden. De ideeën en wensen om per 1 juni de verloren maanden goed te maken zijn er genoeg. Het is nu aan de gemeente om daar samen met de veiligheidsregio in te voorzien. De horeca is er op uit om binnen de strikte CORONA maatregelen de draad weer op te pakken. Geen enkele ondernemer wil een tweede corona golf, het water staat een ieder tot de lippen. Nog eens enkele maanden de deuren sluiten is onhaalbaar.

Daarom hebben wij tevens tijdens de gemeenteraadsvergadering van 25 mei het college gevraagd wat de gemeente Koggenland er aan doet om de horeca ondernemers te steunen in de komende opening per 1 juni. Welke handvatten worden de horeca ondernemers geboden om zo goed mogelijk aan de eisen en richtlijnen te voldoen?