VVD voor eenmalige bijdrage onderhoud Grosthuizerschool

geplaatst in: Nieuws | 0
VVD Koggenland steunt behoud Basisschool de Grosthuizerschool door eenmalige bijdrage van € 35.000 vanuit ‘Het Miljoen van Jeroen’.
 
VVD Koggenland wil voorkomen dat de Grosthuizerschool haar deuren moet sluiten. In het verkiezingsprogramma heeft de Koggenlandse VVD zich hier al voor hard gemaakt. De toekomst is onzeker, gelet op de ontwikkeling van het leerlingaantal en in verband met het nieuw te bouwen Kindcentrum in Avenhorn/De Goorn. Toch vindt VVD Koggenland het belangrijk dat de school zo lang mogelijk open blijft voor de gemeenschap in Grosthuizen.
 
Juist hiervoor is de reserve ‘Vitaal Platteland’ in 2017 gecreëerd waarin een miljoen is gereserveerd voor initiatieven die ondersteuning nodig hebben om de leefbaarheid te vergroten in o.a. de kleinere kernen van Koggenland. Sindsdien circuleert het begrip; Het Miljoen van Jeroen
 
Stichting Allure ontvangt van het Rijk een instandhoudingsvergoeding voor haar scholen. De kosten van de exploitatie zijn hoger dan die vergoeding en doet een beroep op de gemeente. Met deze financiële injectie kan de school tot 2023 in ieder geval open blijven. Over de situatie daarna zal goed gekeken moeten worden volgens VVD Koggenland. Maar voor nu zijn we blij voor de inwoners van Grosthuizen.
 
Raadslid Jeroen Schilder