Nieuwe wethouders voor de gemeente Koggenland

geplaatst in: Nieuws | 0

Met het aanstaande vertrek van Caroline van de Pol, die op 28 oktober wordt benoemd tot burgemeester van Terschelling hebben een aantal fractieleden een nieuwe rol gekregen binnen VVD Koggenland. Rosalien van Dolder, de huidige fractievoorzitter, zal de nieuwe wethouder worden namens de VVD. Bart Krijnen neemt het fractievoorzitterschap van haar over. 

Met deze wijziging komt er ook een raadszetel vrij. Deze wordt ingevuld door Jeroen van der Noordaa uit Obdam, voor velen een bekend gezicht en een absolute aanwinst voor het sociaal domein.

Gezien de grote onderwerpen die nog op het college van B&W en de gemeenteraad afkomen, de grote veranderingen binnen de organisatie (nieuwe burgemeester, nieuwe griffier, nieuwe gemeentesecretaris) en de toch al overvolle agenda van de huidige twee wethouders, heeft de coalitie tevens besloten een derde wethouder aan te stellen in de persoon van Jan Houtenbos. Een zeer ervaren wethouder met werkervaring als financieel adviseur in de gemeente Koggenland. De drie wethouders van Koggenland gaan samen 2,5 FTE vervullen, dit is net zoveel als in de periode 2014-2018 en ligt ruim onder het maximale van 4,4 FTE voor een gemeente van onze omvang.

Wij kijken vol vertrouwen uit naar alle benoemingen en naar de toekomst van onze mooie gemeente.