Hans Blaauw vrijwilliger van het jaar 2019 en Dave Kok sporter van het jaar 2019 gemeente Koggenland

geplaatst in: Nieuws | 0

Op 6 januari was VVD Koggeland aanwezig bij de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Koggenland. Tijdens deze bijeenkomst werden ook de vrijwilliger en de sporter van het jaar 2019 bekend gemaakt. Hans Blaauw is vrijwilliger van het jaar en Dave Kok mag de titel ‘sporter van het jaar’ dragen. Namens de Koggenlandse VVD van harte gefeliciteerd met deze prijs/erkenning.

Hans Blaauw uit Spierdijk is vrijwilliger van het jaar 2020. Hij is 13 jaar voorzitter geweest van voetbalvereniging St. George. Tijdens de afgelopen jaarvergadering heeft hij het stokje overgegeven aan Pascal Klaver, die al eerder geprezen is als jonge vrijwilliger in Koggenland. Mede dankzij Hans bleef de voetbalclub nog altijd overeind, in een periode met weinig leden en vrijwilligers. Ook heeft Hans zich het afgelopen jaar opgeworpen als contactpersoon namens het dorp Spierdijk voor verbetering van verkeer en openbare ruimte.

De 16-jarige Dave Kok uit Zuidermeer heeft op 25 mei 2019 zijn eerste Dan (zwarte band) gehaald met judo. Dave traint drie keer per week in Avenhorn, Monnickendam en Oosthuizen en speelt op zondag geregeld een judotoernooi. Dave is ook goed in voetbal: bij vv St. George schiet hij als spits de bal regelmatig tussen de twee palen. Dave traint twee keer per week voor de voetbal en speelt op zaterdag wedstrijden.